1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
3. מוסיפים לקערה את עלי הבזיליקום, גבינת הפטה המפוררת, ושן השום הכתושה.
4. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על תערובת העגבניות ומערבבים בעדינות.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת לקערה עם העגבניות והרוטב, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
6. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים ומגישים מיד, או מכסים ומקררים במקרר עד להגשה.