1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את שאר המרכיבים: חוצים את עגבניות השרי, קוצצים את הבצל הסגול דק, ומגלענים את הזיתים השחורים אם הם לא מגולענים.
3. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
4. מוסיפים את עגבניות השרי, הזיתים, הבצל הסגול ועלי הבזיליקום לקערת הפסטה. מפוררים את גבינת העיזים מעל ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הגבינה.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב.
6. מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים מעל הסלט ומגישים מיד. ניתן לשמור במקרר עד שעתיים לפני ההגשה, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.