1. תחילה, נשטוף את הפטריות היטב ונחתוך אותן לפרוסות דקות. נניח אותן בקערה גדולה.
2. נוסיף את עלי הרוקט לקערה, לאחר ששטפנו וייבשנו אותם היטב.
3. נחתוך את הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות ונוסיף לקערה.
4. במחבת קטנה, נחמם 2 כפות שמן זית ונוסיף את הפטריות. נטגן אותן על אש בינונית עד שהן מתרככות ומשחימות מעט, כ-5 דקות.
5. נוסיף את הפטריות המטוגנות לקערה עם הרוקט והבצל.
6. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את שארית שמן הזית עם החומץ הבלסמי, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
7. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
8. נפזר מעל את אגוזי המלך הקצוצים וגבינת הפרמזן המגוררת.
9. נגיש את הסלט מיד, כדי ליהנות מהטריות והטעמים המושלמים.