1. נתחיל בהכנת הקרוטונים: חותכים את פרוסות הלחם לקוביות קטנות. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומוסיפים את קוביות הלחם. מטגנים על אש בינונית עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
3. מוסיפים לעגבניות את הקרוטונים שהתקררו, בזיליקום טרי, מלח, פלפל, חומץ בלסמי ושתי כפות שמן זית. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בעגבניות.
4. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים מיד.