1. תחילה, יש לשטוף היטב את עגבניות השרי ולחתוך אותן לחצאים. אם אתם אוהבים את הסלט שלכם עם קצת יותר מרקם, אפשר גם לחתוך לרבעים.
2. קחו את עלי הבזיליקום וקרעו אותם בידיים לחתיכות גסות. זה ישחרר את הארומה המדהימה של הבזיליקום ויוסיף טעם עשיר לסלט.
3. בקערה גדולה, שלבו את עגבניות השרי והבזיליקום הקרוע. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם העדין של העגבניות.
4. הוסיפו את שמן הזית והחומץ הבלסמי. ערבבו שוב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתמזגו יחד.
5. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. אם אתם אוהבים טעמים חזקים יותר, אפשר להוסיף עוד קצת חומץ בלסמי או שמן זית.
6. אם בחרתם להוסיף גבינת מוצרלה, חתכו אותה לקוביות קטנות והוסיפו לסלט. הגבינה תוסיף קרמיות וטעם נוסף למנה.
7. הגישו את הסלט מיד, כדי ליהנות מהטריות והטעמים המדהימים שלו.