1. תחילה, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
2. קולפים את המלפפונים וחותכים אותם לפרוסות דקות, מוסיפים לקערה עם העגבניות.
3. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
4. מפרקים את הדג המעושן לחתיכות קטנות ומוסיפים לסלט.
5. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, מלח ופלפל, ושופכים על הסלט.
6. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים כך שהרוטב יכסה את כל הסלט.
7. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום וגרעיני החמניה הקלויים.
8. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המופלאים.