1. ראשית, יש לקלף את הסלקים ולחתוך אותם לקוביות קטנות. ניתן להשתמש בסלקים מבושלים או טריים, לפי העדפה. אם משתמשים בסלקים טריים, מומלץ לבשל אותם במים רותחים עד שהם רכים.
2. קלפו את התפוזים וחתכו אותם לפלחים. חשוב להסיר את כל הקרום הלבן כדי שהסלט לא יהיה מריר.
3. קצצו את הבצל הסגול לחתיכות דקות.
4. בקערה גדולה, ערבבו את קוביות הסלק, פלחי התפוז, הבצל הקצוץ ואגוזי המלך.
5. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל והדבש. ערבבו היטב עד שהרוטב אחיד.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתכסו ברוטב.
7. פזרו את עלי הנענע הטריים מעל הסלט לפני ההגשה להוספת רעננות וצבע.