1. קודם כל, יש לבשל את הסלקים. אני ממליצה לשטוף אותם היטב ולהניח אותם בסיר עם מים רותחים. מבשלים אותם עד שהם רכים, בערך 20-30 דקות. לאחר מכן, מסננים ומניחים להם להתקרר.
2. לאחר שהסלקים התקררו, קולפים אותם וחותכים לקוביות בגודל בינוני. זהו שלב חשוב כי הקוביות צריכות להיות בגודל אחיד כדי שהסלט ייראה יפה.
3. מעבירים את קוביות הסלק לקערה גדולה ומוסיפים את החמוציות המיובשות ואת אגוזי המלך הקצוצים. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בצורת הקוביות.
4. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי והדבש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אני אוהבת להוסיף קצת יותר פלפל כדי לתת לסלט קצת חריפות.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים. הסלט הזה נראה כל כך יפה עם הצבעים העזים שלו, והוא גם טעים להפליא!