1. תחילה, נשטוף את המלפפונים היטב ונחתוך אותם לפרוסות דקות. ניתן להשתמש במנדולינה כדי לקבל פרוסות אחידות ודקות.
2. נניח את פרוסות המלפפונים בקערה גדולה.
3. נוסיף את השום הכתוש למלפפונים ונערבב בעדינות כדי שהשום יתפזר באופן שווה.
4. נוסיף את שמן הזית והחומץ הבלסמי לקערה ונערבב שוב בעדינות. השמן והחומץ יעניקו לסלט טעם עשיר ומיוחד.
5. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב.
6. לבסוף, נפזר את הפטרוזיליה הקצוצה מעל הסלט ונערבב קלות.
7. ניתן להגיש את הסלט מיד או להניח במקרר לכמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו.