1. התחילו בהכנת השומר: חתכו את ראשי השומר לפרוסות דקות ככל האפשר. ניתן להשתמש במנדולינה כדי לקבל פרוסות אחידות ודקות.
2. חתכו את התפוחים לקוביות קטנות. אין צורך לקלף את התפוחים, אך אם אתם מעדיפים, ניתן לקלף אותם.
3. בקערה גדולה, ערבבו את פרוסות השומר עם קוביות התפוחים ועלי הרוקט.
4. הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים וגבינת הפטה המפוררת לסלט וערבבו בעדינות.
5. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
7. הגישו מיד ותיהנו מהטריות והטעמים המופלאים של הסלט.