1. תחילה, נשטוף היטב את כל הירקות. נחתוך את העגבניות לקוביות בינוניות, את המלפפון לפרוסות דקות, ואת הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות.
2. נחתוך את הפלפל הירוק החריף לטבעות דקות, ונזהר לא לגעת בעיניים לאחר מכן! אם אתם פחות אוהבים חריפות, אפשר להוציא את הגרעינים.
3. נחתוך את גבינת הפטה לקוביות קטנות ונוסיף לקערה גדולה יחד עם הירקות החתוכים.
4. נוסיף את הזיתים השחורים לקערה. אם יש לכם זיתים עם גרעינים, כדאי להוציא אותם לפני ההוספה.
5. נערבב בקערה קטנה את שמן הזית והחומץ הבלסמי, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ונשפוך על הסלט.
6. נפזר מעט אורגנו יבש מעל הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
7. נגיש את הסלט מיד, כדי לשמור על הטריות והרעננות של הירקות.