1. מתחילים בבישול הסלק: קולפים את הסלקים וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח כ-10 דקות עד שהסלקים רכים אך לא מתפוררים. מסננים ומניחים להתקרר.
2. בזמן שהסלקים מתקררים, חותכים את העגבניות והמלפפון לקוביות בגודל דומה לסלק. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות.
3. בקערה גדולה מערבבים את הסלקים המבושלים, העגבניות, המלפפון והבצל. מוסיפים את הזיתים השחורים.
4. מפוררים את גבינת הפטה מעל הסלט ומפזרים את עלי הבזיליקום הטריים.
5. מערבבים את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושופכים על הסלט. מערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.