1. התחילו בחיתוך המלפפונים לפרוסות דקות. אם אתם מעדיפים, אפשר גם לחתוך לקוביות קטנות.
2. חיתכו את העגבניות לקוביות בגודל בינוני והוסיפו לקערה גדולה.
3. קלפו את הבצל הסגול וחתכו אותו לטבעות דקות. הוסיפו לקערה עם המלפפונים והעגבניות.
4. חיתכו את גבינת הפטה לקוביות קטנות והוסיפו לקערה.
5. הוסיפו את הזיתים השחורים לקערה. אם אתם אוהבים, אפשר לחתוך אותם לחצאים.
6. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית והחומץ הבלסמי. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
7. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
8. פזרו את האורגנו הטרי מעל הסלט והגישו מיד.