1. התחילו בחיתוך העגבניות לקוביות בינוניות והניחו בקערה גדולה.
2. חיתכו את המלפפון לקוביות דומות והוסיפו לקערה.
3. קלפו את הבצל הסגול וחתכו אותו לטבעות דקות, הוסיפו לקערה.
4. חתכו את הפלפל הירוק לרצועות דקות והוסיפו לקערה.
5. הוסיפו את הזיתים השחורים לקערה, ניתן לחתוך אותם לחצאים אם רוצים.
6. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו מעט שמן זית.
7. חתכו את גבינת החלומי לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ והניחו במחבת החמה.
8. טגנו את הגבינה כ-2-3 דקות מכל צד עד שהיא מקבלת צבע זהוב ופריך.
9. הוסיפו את גבינת החלומי הצלויה לקערת הסלט.
10. תבלו את הסלט בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל שחור ואורגנו טרי קצוץ.
11. ערבבו בעדינות את כל המרכיבים כך שהטעמים יתמזגו יחד.
12. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים הטריים והמרעננים.