1. תחילה, נשטוף היטב את כל הירקות ונייבש אותם בעדינות. נחתוך את העגבניות לקוביות בינוניות, את המלפפון לפרוסות דקות, ואת הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות.
2. נחתוך את גבינת הפטה לקוביות קטנות ונוסיף אותה לקערה גדולה יחד עם הירקות החתוכים.
3. נוסיף את הזיתים השחורים לקערה, ונקצוץ את עלי הבזיליקום בצורה גסה ונפזר מעל.
4. נערבב בקערה קטנה את שמן הזית והחומץ הבלסמי, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתמזגו יחד.
6. נגיש את הסלט מיד, כדי ליהנות מהטעמים הטריים והמרעננים.