1. תחילה, חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני ומניחים אותם במסננת. מפזרים מעט מלח מעל ומשאירים לנוח כ-15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות דקות ומניחים בצד.
3. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את קוביות החצילים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4. באותה מחבת, מוסיפים את הפלפלים החריפים והשום הקצוץ ומטגנים קלות עד שהשום מזהיב.
5. מחזירים את החצילים למחבת ומערבבים בעדינות עם הפלפלים והשום.
6. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
7. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
8. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה.
9. מגישים בטמפרטורת החדר או קר, לפי העדפה.