1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית. מטגנים את פרוסות החצילים עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
3. בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, הדבש והשום הכתוש. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מוסיפים את פרוסות החצילים המטוגנות לקערה עם הרוטב ומערבבים בעדינות כדי שהחצילים יספגו את הטעמים.
5. מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים לסלט יחד עם עשבי התיבול הקצוצים ואגוזי המלך הקצוצים. מערבבים בעדינות.
6. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.