1. תחילה, חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומניחים בקערה גדולה.
3. מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית ומטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים ורכים. זה לוקח בערך 10 דקות. מעבירים את החצילים לקערה עם הבצל.
4. בקערה קטנה, מערבבים את שאר שמן הזית, חומץ הבלסמי והדבש. יוצקים את הרוטב על החצילים והבצל ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והאגוזים הקצוצים לסלט ומערבבים בעדינות.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים בטמפרטורת החדר.