1. תחילה, חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות.
3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על אש בינונית עד שהם מזהיבים ורכים, כ-15 דקות. מוסיפים את החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
4. שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים היטב.
5. מחממים את שארית שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את קוביות החצילים. מטגנים על אש בינונית-גבוהה עד שהחצילים מזהיבים ורכים, כ-10 דקות.
6. מערבבים את החצילים המטוגנים עם הבצלים המטוגנים בקערה גדולה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואגוזי המלך הקצוצים ומערבבים בעדינות.
8. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.