1. ראשית, נשטוף היטב את החסה ונייבש אותה. נחתוך אותה לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
2. נשטוף את עגבניות השרי ונחתוך אותן לחצאים. נוסיף לקערה עם החסה.
3. נקלף את הבצל הסגול ונחתוך אותו לטבעות דקות. נוסיף לקערה.
4. נוסיף זיתים שחורים לפי הטעם, לאחר שחתכנו אותם לחצאים.
5. נפזר גבינת פטה מפוררת מעל הסלט.
6. נכין רוטב פשוט משמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. נערבב היטב ונשפוך על הסלט.
7. נערבב בעדינות את כל המרכיבים כך שהרוטב יכסה את כל הסלט בצורה אחידה.
8. נגיש מיד ונהנה מהטריות והטעמים הנהדרים!