1. התחילו בשטיפת החסה היטב תחת מים זורמים. לאחר מכן, ייבשו אותה בעזרת מגבת נייר או מסננת. קרעו את החסה לחתיכות בגודל ביס והניחו בקערה גדולה.
2. חצו את האבוקדו, הוציאו את הגלעין וחתכו את הבשר לקוביות קטנות. הוסיפו את קוביות האבוקדו לקערת החסה.
3. חצו את עגבניות השרי והוסיפו לקערה. קצצו את הבצל הסגול לפרוסות דקות והוסיפו גם אותו.
4. פזרו מעל את גרעיני החמניה הקלויים להוספת קראנץ' וטעם אגוזי.
5. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו היטב עד שהרוטב אחיד.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
7. הגישו מיד ותיהנו מהטריות והטעמים הנהדרים!