1. תחילה, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את גבינת החלומי לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ.
3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את קוביות החלומי עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, הדבש ומיץ הלימון עד לקבלת רוטב אחיד.
5. מוסיפים את הרוטב לעגבניות ומערבבים בעדינות.
6. מוסיפים את קוביות החלומי, עלי הבזיליקום, אגוזי המלך והזיתים השחורים לקערה עם העגבניות.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בצורת העגבניות.
8. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים והמתוקים של הסלט.