1. תחילה, חותכים את גבינת החלומי לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את פרוסות החלומי עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
2. בקערה גדולה, מערבבים את עלי הבזיליקום, עגבניות השרי, המלפפון והבצל הסגול. מוסיפים את פרוסות החלומי המטוגנות.
3. להכנת הרוטב, מערבבים יחד מיץ לימון, חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
4. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים והניחוח המדהים של הבזיליקום הטרי.