1. מתחילים בהכנת החומוס: אם אתם משתמשים בחומוס יבש, יש להשרות אותו במים למשך לילה ולאחר מכן לבשל עד שהוא רך. אם אתם משתמשים בחומוס משומר, יש לשטוף אותו היטב במים קרים.
2. בקערה גדולה, מערבבים את החומוס המבושל עם הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל הסגול, והעגבנייה.
3. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, הפלפל והכמון. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים.
4. אם רוצים, ניתן להוסיף גרעיני רימון לקישוט ולתוספת טעם.
5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.