1. תחילה, חותכים את הדלעת לקוביות בגודל בינוני ומניחים בתבנית אפייה. מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב כך שכל הקוביות יהיו מצופות בשמן ותבלינים.
2. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד שהדלעת מתרככת ומשחימה מעט.
3. בינתיים, חותכים את הפלפלים לרצועות ומניחים על תבנית אפייה נוספת. מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח, ומערבבים.
4. מכניסים את הפלפלים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים ומשחימים.
5. לאחר שהדלעת והפלפלים מוכנים, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
6. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
7. בקערת סלט גדולה, משלבים את הדלעת, הפלפלים, אגוזי המלך והפטרוזיליה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.
8. מפזרים מעל את גבינת הפטה ומגישים.