1. תחילה, נשטוף את הברוקולי היטב ונחתוך אותו לפרחים קטנים. נביא סיר עם מים לרתיחה ונבשל את הברוקולי במשך כ-3 דקות בלבד, עד שהוא מתרכך מעט אך עדיין שומר על פריכותו. נרוקן את המים ונעביר את הברוקולי לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול.
2. במחבת קטנה, נחמם את שמן הזית ונוסיף את השקדים הפרוסים. נטגן אותם על אש בינונית עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נפלא. נזהר לא לשרוף אותם! לאחר מכן, נסיר מהאש ונניח בצד.
3. בקערה גדולה, נערבב את הברוקולי המבושל עם מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח והפלפל. נוסיף את השקדים הקלויים ונערבב בעדינות כדי שהטעמים יתמזגו.
4. נפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ואת גבינת הפרמזן המגוררת. נערבב שוב בעדינות ונגיש מיד. הסלט טעים גם כשהוא קר מהמקרר, אז אפשר להכין מראש ולשמור.