1. מתחילים בחימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל כף שמן זית ומעט מלח. מערבבים היטב כך שכל הקוביות יהיו מצופות בשמן ובמלח. אופים בתנור כ-25-30 דקות, עד שהבטטות רכות וזהובות.
2. בזמן שהבטטות בתנור, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לפרוסות דקות. מניחים בקערה גדולה.
3. כשהבטטות מוכנות, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט. מוסיפים את הבטטות לקערה עם העגבניות והבצל.
4. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את מיץ הלימון עם כף שמן זית נוספת, מלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
5. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים וגבינת הפטה המפוררת. מערבבים שוב בעדינות ומגישים מיד.