1. התחילו בקליית הפלפלים: חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה וצלו אותם בתנור כ-15 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתנפחת.
2. הוציאו את הפלפלים מהתנור והכניסו אותם לשקית ניילון. סגרו את השקית והשאירו את הפלפלים להתקרר במשך 10 דקות. זה יקל על קילוף הקליפה.
3. קלפו את הפלפלים וחתכו אותם לרצועות דקות.
4. חיתכו את הבצל הסגול לטבעות דקות.
5. בסלט גדול, ערבבו את רצועות הפלפלים עם טבעות הבצל.
6. הוסיפו את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור. ערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתמזגו.
7. הניחו את כדורי הבוראטה מעל הסלט, וקרעו אותם בעדינות כדי לחשוף את הקרם הפנימי.
8. פזרו מעל את עלי הבזיליקום והצנוברים הקלויים.
9. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המופלאים.