1. אם משתמשים בארטישוקים טריים, יש לקלף את העלים החיצוניים ולהסיר את הליבה. חותכים את הלבבות לחתיכות קטנות.
2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
3. קוצצים את הבצל הסגול דק ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את הארטישוקים החתוכים לקערה עם העגבניות והבצל.
5. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית והחומץ הבלסמי, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
7. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת.
8. מגישים מיד ונהנים מהטעמים המרעננים!