1. תחילה, נשטוף היטב את האנדיב ועגבניות השרי. נחתוך את האנדיב לרצועות דקות ונחצה את עגבניות השרי לחצאים.
2. נקלף את הבצל הסגול ונחתוך אותו לטבעות דקות.
3. נניח את רצועות האנדיב, עגבניות השרי והבצל בקערת סלט גדולה.
4. נפזר מעל את גבינת הפטה המפוררת.
5. בקערה קטנה, נערבב את שמן הזית והחומץ הבלסמי, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
6. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
7. נפזר מעל חופן עלי בזיליקום טריים ונגיש מיד.