1. תחילה, יש לשטוף היטב את ראשי האנדיב ולחתוך אותם לרצועות דקות. הניחו את הרצועות בקערת סלט גדולה.
2. הוסיפו את נבטי החמניה לקערה, וערבבו בעדינות כדי לשלב את המרכיבים.
3. הוסיפו את קוביות התפוח הירוק, אגוזי המלך הקצוצים והחמוציות המיובשות. ערבבו שוב בעדינות כדי לשמור על הפריכות של המרכיבים.
4. לפיזור מעל, הוסיפו את גבינת הפטה המפוררת, וודאו שהיא מתפזרת באופן שווה על פני הסלט.
5. להכנת הרוטב, ערבבו בקערה קטנה את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים הנהדרים של הרוטב.
7. הגישו מיד ותיהנו מסלט פריך, מרענן ומלא טעמים.