1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את האספרגוס, המלפפון והגזר לרצועות דקות וארוכות.
5. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה ואחידה של אורז על הדף, תוך השארת שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
6. נמרח שכבה דקה של גבינת שמנת על האורז, ונניח רצועות אספרגוס, מלפפון וגזר במרכז.
7. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, תוך שמירה על לחץ אחיד כדי שהגליל יהיה מהודק.
8. נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ בעזרת סכין חדה ורטובה.
9. נגיש את הסושי עם סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד להשלמת החוויה.