1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 3 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. לאחר שהאורז מוכן, נעביר אותו לקערה גדולה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע במרקם האורז. ניתן לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נתחיל בהרכבת הקערה: נניח שכבה נדיבה של אורז בתחתית כל קערה. מעל האורז נפזר את פרוסות האבוקדו, רצועות הגזר, המלפפון והפלפל האדום בצורה אסתטית.
5. נפזר מעל את אצות הנורי הקצוצות, ונזלף מעט סויה ושמן שומשום לכל קערה. נקשט בשומשום קלוי ובבצל ירוק קצוץ.
6. נגיש את הקערות עם מקלות אכילה ונזמין את כולם ליהנות מהמנה הצבעונית והטעימה הזו!