1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ עד שהאורז מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נפרוס מחצלת סושי ונניח עליה נייר אפייה. נניח שכבה דקה של אורז על הנייר, נשאיר שוליים ריקים בקצוות.
5. נניח רצועות של מנגו, קיווי, תות ובננה לאורך האורז.
6. נגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת, תוך כדי הידוק קל.
7. נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
8. נזלף שוקולד מומס מעל כל פרוסת סושי ונקשט בעלי נענע.
9. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המופלאים!