1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הניחו את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-10 דקות. כבו את האש והניחו לאורז לנוח בסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות.
2. תיבול האורז: בזמן שהאורז נח, ערבבו חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים. העבירו את האורז לקערה רחבה ושפכו מעליו את תערובת החומץ. ערבבו בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגרים. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. הכנת הסלמון: חתכו את הסלמון לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ. ודאו שהסלמון טרי ואיכותי.
4. הרכבת הניגירי: הרטיבו את הידיים במים כדי למנוע מהאורז להידבק. קחו כמות קטנה של אורז וצרו ממנו צורת אליפסה קטנה. הניחו פרוסת סלמון על האורז ולחצו בעדינות כדי להדק.
5. הגשה: הגישו את הניגירי עם ווסאבי, ג'ינג'ר כבוש ורוטב סויה בצד. ניתן להוסיף מעט ווסאבי בין האורז לסלמון לפי הטעם.