1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב שמבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.
2. מעבירים את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
3. בזמן שהאורז מתקרר, מערבבים בקערה קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
4. מעבירים את האורז לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע במרקם האורז. משאירים להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. חותכים את הדג לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ. סוחטים מעט ליים על כל פרוסה ומניחים בצד.
6. לוקחים כמות קטנה של אורז בידיים רטובות ויוצרים צורת אליפסה קטנה. מניחים פרוסת דג על האורז ולוחצים בעדינות כדי להדביק את הדג לאורז.
7. מגישים את הניגירי עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר כבוש בצד. מומלץ להוסיף עוד מעט ליים מעל לפני ההגשה לרעננות נוספת.