סושי ניגירי עם פרוסת ליים ודג טרי – רעננות מושלמת בכל ביס

עודכן בתאריך 06/12/2024
סושי ניגירי הוא אחד מהמאכלים היפניים האהובים עליי ביותר. יש משהו כל כך פשוט ועם זאת כל כך מתוחכם בשילוב של אורז, דג טרי ותוספת קטנה של ליים שמעניקה לכל ביס רעננות מושלמת. המתכון הזה הוא דרך נהדרת להכניס קצת מהתרבות היפנית למטבח הביתי שלכם, והוא מתאים במיוחד לארוחות ערב מיוחדות או לאירוח חברים ומשפחה. אז אם אתם מחפשים חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת, זה המתכון בשבילכם!
רמת קושי בינוני
סושי ניגירי עם פרוסת ליים ודג טרי - רעננות מושלמת בכל ביס
סושי ניגירי עם פרוסת ליים ודג טרי - רעננות מושלמת בכל ביס
5/5
מספר מנות
4
זמן הכנה
60 דק’
מצרכים
1
זמן בישול
0 דק’

מצרכים

  • 2 כוסות אורז סושי
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 400 גרם דג טרי (סלמון או טונה)
  • 1 ליים
  • רוטב סויה
  • וואסאבי
  • ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה

1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב שמבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.

2. מעבירים את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.

3. בזמן שהאורז מתקרר, מערבבים בקערה קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.

4. מעבירים את האורז לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע במרקם האורז. משאירים להתקרר לטמפרטורת החדר.

5. חותכים את הדג לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ. סוחטים מעט ליים על כל פרוסה ומניחים בצד.

6. לוקחים כמות קטנה של אורז בידיים רטובות ויוצרים צורת אליפסה קטנה. מניחים פרוסת דג על האורז ולוחצים בעדינות כדי להדביק את הדג לאורז.

7. מגישים את הניגירי עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר כבוש בצד. מומלץ להוסיף עוד מעט ליים מעל לפני ההגשה לרעננות נוספת.

תוספות ושדרוגים

ניתן להוסיף עלי נענע קצוצים דק מעל כל ניגירי לרעננות נוספת.
אפשר לנסות להשתמש בדגים שונים כמו דניס או ברמונדי.
להוסיף מעט שמן שומשום לתערובת החומץ לאורז לטעם עשיר יותר.

שאלות נפוצות

ש: האם אפשר להשתמש באורז רגיל במקום אורז סושי?
ת: לא מומלץ, כיוון שאורז סושי הוא דביק יותר ומתאים במיוחד להכנת סושי.
ש: איך יודעים שהדג טרי?
ת: דג טרי צריך להיות בעל ריח נעים, צבע מבריק ובשר מוצק.
ש: האם אפשר להכין את הניגירי מראש?
ת: מומלץ להכין את הניגירי סמוך למועד ההגשה כדי לשמור על טריות הדג והאורז.
המתכון הזה נולד מתוך אהבתי לסושי ולתרבות היפנית. אני זוכרת את הפעם הראשונה שטעמתי סושי ניגירי במסעדה יפנית קטנה בתל אביב, והטעם הטרי והמרענן של הדג עם הליים פשוט כבש אותי. מאז, אני מכינה את המתכון הזה בכל פעם שאני רוצה להרשים את האורחים שלי או פשוט לפנק את המשפחה בארוחה מיוחדת. זהו מתכון שמביא את הטעמים האותנטיים של יפן ישירות למטבח הביתי שלנו.

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן