1. התחילו בהכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הניחו את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-15 דקות. כבו את האש והניחו לאורז לנוח עוד 10 דקות בסיר מכוסה.
2. בזמן שהאורז מתבשל, הכינו את תערובת החומץ: ערבבו חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. העבירו את האורז המבושל לקערה רחבה ושפכו מעליו את תערובת החומץ. ערבבו בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. הכינו את הטונה: חממו שמן שומשום במחבת על אש גבוהה. צרבו את פילה הטונה מכל צד כ-30 שניות עד דקה, כך שהחלק החיצוני יהיה צרוב והפנים יישאר נא. הוציאו מהמחבת וחתכו לפרוסות דקות.
5. הרכבת הניגירי: קחו כמות קטנה של אורז בידיים לחות וצרו צורת אובלי קטנה. הניחו פרוסת טונה על כל אובלי אורז ולחצו בעדינות כדי להדביק.
6. קשטו כל ניגירי ברצועת נורי דקה, מעט וואסאבי, ג'ינג'ר כבוש ושומשום קלוי. הגישו עם רוטב סויה בצד.