1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נחמם את חומץ האורז, הסוכר והמלח בסיר קטן עד שהסוכר והמלח נמסים. נשפוך את התערובת על האורז המבושל ונערבב בעדינות בעזרת כף עץ. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. נחתוך את הטונה לקוביות קטנות ונערבב עם רוטב סויה, שמן שומשום, שמן צ'ילי, ג'ינג'ר, שום, בצל ירוק ושומשום קלוי. נניח בצד למרינדה של כ-15 דקות.
4. ניצור כדורים קטנים מהאורז בעזרת ידיים רטובות. נניח על כל כדור אורז חתיכת טונה פיקנטית ונעטוף ברצועת נורי.
5. נגיש את הניגירי עם וואסאבי וג'ינג'ר מוחמץ בצד, ונזמין את כולם ליהנות מהמנה המיוחדת הזו.