סושי ניגירי עם טונה אדומה – פשוט, אלגנטי וממכר

עודכן בתאריך 06/12/2024
סושי ניגירי הוא אחד מהמאכלים היפניים האהובים עליי ביותר. יש בו משהו כל כך פשוט, אך עם זאת כל כך אלגנטי ומדויק. השילוב של אורז סושי מתוק וחמצמץ עם פרוסות דקות של טונה אדומה טרייה הוא פשוט ממכר. המתכון הזה מתאים לכל מי שאוהב סושי ורוצה לנסות להכין אותו בבית בצורה קלה ופשוטה. אני מבטיחה לכם שתתאהבו בתהליך ההכנה ובתוצאה הסופית.
רמת קושי בינוני
סושי ניגירי עם טונה אדומה - פשוט, אלגנטי וממכר
סושי ניגירי עם טונה אדומה - פשוט, אלגנטי וממכר
5/5
מספר מנות
4
זמן הכנה
60 דק’
מצרכים
1
זמן בישול
10 דק’

מצרכים

  • 2 כוסות אורז סושי
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 400 גרם טונה אדומה טרייה
  • ווסאבי
  • ג'ינג'ר מוחמץ
  • רוטב סויה

אופן ההכנה

1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב שמסיר את העמילן העודף ומבטיח אורז סושי מושלם.

2. מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהמים נספגים.

3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות כדי שהאורז יתבשל באדים.

4. בינתיים, מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.

5. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז.

6. חותכים את הטונה לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ.

7. לוקחים כמות קטנה של אורז בידיים רטובות ויוצרים צורת אובלי קטנה.

8. מניחים פרוסת טונה על כל אובלי אורז ולוחצים בעדינות כדי להדביק את הטונה לאורז.

9. מגישים את הניגירי עם ווסאבי, ג'ינג'ר מוחמץ ורוטב סויה בצד.

תוספות ושדרוגים

אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו דקיקות מעל הטונה להוספת טעם ומרקם.
ניתן להשתמש בסלמון במקום טונה למי שמעדיף.
אפשר להוסיף מעט שומשום קלוי מעל הניגירי להוספת קראנץ'.

שאלות נפוצות

ש: האם אפשר להשתמש באורז רגיל במקום אורז סושי?
ת: לא מומלץ, כי אורז סושי מכיל יותר עמילן שמסייע להדבקת האורז בצורה הנכונה.
ש: האם אפשר להכין את הניגירי מראש?
ת: עדיף להכין את הניגירי סמוך לזמן ההגשה כדי לשמור על טריות הדג.
ש: איך יודעים שהטונה טרייה?
ת: הטונה צריכה להיות בצבע אדום עז וללא ריח דגי חזק.
הפעם הראשונה שהכנתי סושי ניגירי הייתה כשחגגנו את יום ההולדת של הבן הבכור שלי. הוא תמיד אהב סושי, והחלטתי להפתיע אותו עם סושי ביתי. התהליך היה מרתק, והתגובות היו מדהימות. מאז, זה הפך להיות אחד מהמאכלים שאנחנו הכי אוהבים להכין יחד כמשפחה.

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן