1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הדג לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ.
5. ניצור כדורי אורז קטנים בעזרת ידיים רטובות ונניח על כל כדור פרוסת דג.
6. נפזר מעל כל ניגירי מעט שומשום שחור.
7. נערבב רוטב סויה, מירין ושמן שומשום בקערה קטנה ונבריש בעדינות את הדג בתערובת.
8. ניתן להגיש עם עלי נורי, וואסאבי וג'ינג'ר מוחמץ בצד לפי הטעם.