1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הדג הטרי לפרוסות דקות ונעשה את אותו הדבר עם המנגו והאבוקדו.
5. ניצור כדורים קטנים מהאורז ונניח עליהם פרוסת דג, פרוסת מנגו ופרוסת אבוקדו. נלחץ בעדינות כדי להדק את המרכיבים יחד.
6. נפזר מעל כל ניגירי מעט שומשום קלוי ונזלף מעט רוטב סויה, מירין ושמן שומשום.
7. נקשט בעלי נענע ונגיש מיד.