1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נבשל את האורז לפי הוראות היצרן, ולאחר מכן נוסיף את חומץ האורז, הסוכר והמלח. נערבב בעדינות ונניח להתקרר.
2. בזמן שהאורז מתקרר, נחתוך את פטריות הפורטובלו לרצועות דקות. נחמם שמן זית במחבת גדולה ונקפיץ את הפטריות עד שהן מתרככות ומשחימות מעט. נוסיף רוטב סויה ושמן שומשום, ונמשיך להקפיץ עוד כ-2 דקות. נסיר מהאש ונפזר מעל סומסום שחור.
3. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב מעט את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, תוך השארת שוליים ריקים בחלק העליון.
4. נניח רצועות פטריות, אבוקדו ומלפפון במרכז האורז. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, תוך הידוק קל, עד לקבלת גליל מהודק.
5. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה. נגיש עם רוטב סויה, ג'ינג'ר מוחמץ ווואסאבי בצד.