1. נתחיל בהכנת האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. מניחים את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ ומניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. חותכים את הסלמון והטונה לפרוסות דקות, את האבוקדו והמלפפון לרצועות דקות.
5. מניחים עלה נורי על מחצלת סושי, מפזרים שכבה דקה של אורז על העלה ומשאירים שוליים ריקים.
6. מסדרים את פרוסות הדג, האבוקדו והמלפפון במרכז האורז. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת ומהדקים היטב.
7. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים על צלחת הגשה.
8. מגישים עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר מוחמץ בצד.