1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נכין את הטונה הפיקנטית: נחתוך את הטונה לקוביות קטנות ונערבב עם שמן שומשום, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, מיונז וסריראצ'ה. נוסיף בצל ירוק ושומשום קלוי ונערבב היטב.
5. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים ריקים.
6. נניח במרכז האורז פרוסות אבוקדו, מלפפון, גזר וכף מהטונה הפיקנטית.
7. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, נלחץ בעדינות כדי להדק את הגליל.
8. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
9. נגיש עם ג'ינג'ר כבוש, וואסאבי ורוטב סויה בצד.