1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הטונה האדומה לרצועות דקות ואחידות. נקלף את האבוקדו ונחתוך לרצועות, ונחתוך גם את המלפפון לרצועות דקות.
5. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה ואחידה של אורז על הדף, תוך השארת שוליים ריקים.
6. נניח רצועות טונה, אבוקדו ומלפפון במרכז האורז. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, תוך שמירה על לחץ אחיד.
7. נחתוך את הגליל לרולדות בעזרת סכין חדה ורטובה. נגיש עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר מוחמץ.