1. נתחיל בהכנת האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. מניחים את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
3. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ ומניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. חותכים את הסלמון והטונה לרצועות דקות. חותכים את האבוקדו והמלפפון לרצועות דקות גם כן.
5. מניחים דף נורי על מחצלת סושי, עם הצד המבריק כלפי מטה. מפזרים שכבה דקה של אורז על הדף, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ.
6. מניחים רצועות דג, אבוקדו ומלפפון על האורז. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, לוחצים בעדינות כדי להדק.
7. חותכים את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
8. מגישים עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר מוחמץ בצד.