1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה חשוב כדי להיפטר מעמילן עודף.
2. נבשל את האורז עם 3 כוסות מים בסיר על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל כ-15 דקות נוספות עד שהמים נספגים והאורז רך.
3. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים.
4. לאחר שהאורז מוכן, נעביר אותו לקערה רחבה ונשפוך מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ ונניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. נפרוס דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים ריקים.
6. נניח רצועות מלפפון, גזר, אבוקדו וסלמון לאורך הדף.
7. נגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת, נלחץ קלות כדי להדק.
8. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
9. נגיש עם רוטב סויה לטבילה ונהנה!