1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח התופח, האשל, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק, ניתן להכניס קצה של כף עץ לשמן - אם נוצרות בועות קטנות סביב הכף, השמן מוכן.
3. בעזרת כף, יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומכניסים אותם בזהירות לשמן החם. מטגנים את הסופגניות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד.
4. מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
5. מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומגישים חם.