1. תחילה, חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. הכינו תבנית אפייה עם נייר אפייה.
2. חתכו את הקישואים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר והניחו אותם בתבנית האפייה.
3. זלפו מעל הקישואים את שמן הזית, פזרו את השום הכתוש, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב כך שכל פרוסות הקישואים יהיו מצופות בתבלינים.
4. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-25-30 דקות, עד שהקישואים רכים ומשחימים קלות.
5. לאחר האפייה, הוציאו את הקישואים מהתנור ותנו להם להתקרר מעט.
6. העבירו את הקישואים לקערה גדולה, הוסיפו את מיץ הלימון והפטרוזיליה הקצוצה, וערבבו בעדינות.
7. הגישו את המתבל בטמפרטורת החדר או קר, כתוספת מרעננת לכל ארוחה.