1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזרים והסלרי ומטגנים עד שהירקות מתרככים, כ-10 דקות.
2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה אחת עד שהשום מפיץ ריח נפלא.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, התימין, הרוזמרין והבזיליקום ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את השעועית הלבנה, העגבניות המרוסקות וציר הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
5. מוסיפים את הכרוב והלחם הכפרי ומבשלים עוד 20 דקות עד שהלחם סופג את הנוזלים והמרק מסמיך.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם פרמזן מגורד מעל.